PASTÍS EXPRESS DE “TORTITAS”
Per a elaborar un pastís no sempre se necessita forn, ni esperar a que es refredi per tallar-lo. En aquest cas, sí que es necessita una bona paella mitjana antiadherent, i ganes de fer-lo i menjar-se’l.
INGREDIENTS:
Per la massa de les “tortitas”:
- 150 grams de farina integral (l’hem escollit d’espelta).
- 200 mL de llet sencera o de liquat vegetal.
- 2 ous sencers, millor de gallines criades al terra o ecològics.
- 25 grams de mantega sense sal.
- canella en pols, al gust.
- coco ratllat, al gust.
Pel farciment i recobriment:
- 2 pomes mitjanes.
- 1 plàtan de Canàries mitjà.
- canella en pols, al gust.
- 4 quadradets de xocolata amb un 85% de cacau.
- 1 c.p. d’oli de coco.
- un grapat de nabius, o bé qualsevol altra fruita tallada.
PREPARACIÓ:
- Batre i remoure els ingredients de la massa de les “tortitas”, amb ajut d’una batedora o picadora de got. Reservar-ho.
- En una paella antiadherent, i de grandària segons es desitgi fer el pastís, fondre uns 5 grams de mantega.
- Quan la mantega estigui fosa i distribuïda per tota la superfície, col·locar la primera porció de la massa, a raó de la porció que cap a un cullerot soper gros. Amb un moviment de balanceig, uniformitzar la massa per tota la superfície de la paella.
- Coure per una banda. I, quan estigui daurada, coure per l’altre cara. I reservar en un plat.
- Netejar la paella amb un paper de cuina, i repetir el procediment, unes 2-3 vegades més, en funció de la massa disponible. Segons la grandària de la paella, en sortiran de 3 a 4 “tortitas”.
- Mentre s’elaboren les tortites, en un recipient apte per forn microones, preparar la compota de poma i plàtan. Primer pelar i trossejar ben petit. Espolvorejar canella al gust.
- Coure, a potència màxima, durant uns 5 minuts màxims.
- Obrir amb cura al recipient, i aixefar la compota amb una forquilla, fins obtenir una textura més de puré.
- I aprofitar mentre es fan les altres “tortitas”, per fondre la xocolata amb oli de coco, col·locant-ho en un recipient ceràmic o de vidre. Només cal 1 minut de forn microones, i acabar de fondre removent després amb una cullera.
- Amb les “tortites” ja elaborades, començar a muntar el pastís sobre un plat planer gros.
- La primera “tortita” es pot recobrir de la meitat de la compota de fruites preparada.
- La segona d’una meitat de la preparació de xocolata desfeta.
- La tercera de la resta de compota.
- I la quarta de la resta de xocolata fluiditzada.
- Fer un topping de fruites: nabius, gerds, mores, trossos de plàtan, de laminats de poma, maduixes, pinya, kiwi, taronja, etc. De les que es desitgi per a decorar-lo.
- Servir en porcions corresponents a un octau aproximadament.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!