El gluten i la llet i les seves proteïnes estan presents com a components a multitud de productes processats.
I això complica l‘alimentació si, per motiu patològic, es requereix excloure’ls de la dieta.
Aquest taller t‘ajudarà en la gestió de la teva cuina a l’hora d‘elaborar preparacions tan bàsiques com pans, bases de pizza, crackers, formatges per a tot i mantega, fent ús d’ingredients alternatius que no contenen ni gluten ni lactis.

Aquest taller t’interessa moltíssim si…
Què aconseguiràs amb la realització d’aquest curs?
LA INFORMACIÓ ÉS PODER.
I al taller t’expliquem el per què determinats components dels aliments et provoquen respostes fisiològiques anòmales.
I, també, què has de tenir en compte a l’hora d’escollir els ingredients de les teves preparacions sense gluten i sense lactis.
MOLTS PRODUCTES COMERCIALS SENSE GLUTEN I SENSE LACTOSA SÓN ULTRAPROCESSATS.
Denominem com a “productes ultraprocessats” els que posseeixen una llarga llista de components que perjudiquen el teu cos: farines refinades, sucres afegits, greixos parcialment hidrogenats i hipersaturats, sal, i molts additius alimentaris. Tots ells per a poder obtenir una textura i aparença molt similar a la dels seus homòlegs tradicionals.
Si te’ls cuines, res d’això hi haurà.
PREPARAR-T’HO ET SUPOSA MENYS FEINA DE LA QUE IMAGINES.
Les preparacions que aprendràs a elaborar al taller no et suposen massa inversió de temps, ni tampoc són gens complicades. Però sí que, a diferència de les comercials, són molt nutritives. I el teu cos t’ho agrairà, perquè et sentiràs millor.
OBTENS UN CONEIXEMENT FISIOLÒGIC DE PRIMERA MÀ.
Molt sovint, davant d’un diagnòstic mèdic, el pacient no entén (ni menys sap explicar al seu entorn familiar) perquè ara pateix determinats signes i simptomatologia. Pot ser perquè, a nivell mèdic, no li hagin donat tota la informació necessària sobre la patologia o disfunció; i més bé sí la prescripció del tractament farmacològic corresponent.
HAS DE SABER QUE LA TEVA ALIMENTACIÓ ÉS PART DE LA TEVA TERÀPIA.
Cada cop més s’està observant que l’alimentació està al darrera de multitud de patologies de les quals emmalaltim, i també acabem morint, als països industrialitzats.
La nostra alimentació (les eleccions alimentàries) són una eina valuosa per a prevenir però, cada cop més, per a curar o per incrementar la nostra qualitat de vida.
Què inclou el curs?
MATERIAL EXCLUSIU
MATERIAL PRÀCTIC I MOLT VISUAL RELACIONAT AMB LA TEMÀTICA TRACTADA:
- Infografia: “El gluten: què hi ha al darrera per ser-nos tan problemàtic”.
- Infografia: “El sucre de la llet: al darrera de les molèsties digestives?”
- Document: “Mesures casolanes i gramatges de diferents tipus de productes i aliments”.
- Document: “Uns clics saludables per alimentar-nos millor”.
- Document: “Ebook amb les receptes que hem preparat al taller”.
CONEIXEMENTS:
- Informació sobre l’impacte anòmal del gluten i la lactosa en el nostre cos.
- Informació lligada a l’etiquetatge dels productes sense gluten o sense lactosa.
- Receptes sense gluten ni lactis molt fàcils, pràctiques i ràpides.
Quan s’impartirà? I a on?
CALENDARI I LLOC
- CALENDARI: Dissabte 4 de maig de 2019
- HORARI: De 11.00 a 13.00 h (2 hores)
- LLOC: Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó – Girona ciutat.
Quines són les modalitats de pagament?
PAGAMENT
El pagament es realitzarà amb targeta per TVP Virtual, a través de la botiga online de la nostra web www.nutriescola.cat
- PAGAMENT ÚNIC: 35 €
LA DOCENT
SOBRE MI: Dra. ANNA COSTA
Sempre he sigut el que es diu “de bata”; ja quan em vaig llicenciar i doctorar en Biologia, per a estudiar la composició bioquímica dels aliments, com evitar que s’alterin microbiològicament, i com es poden manipular genèticament per a obtenir-ne una millor qualitat sensorial i nutricional. I, tot això, ho he pogut complementar des del punt de vista tecnològic, cursant també la llicenciatura de Ciència i Tecnologia dels Aliments; per a poder, posteriorment, assessorar a diferents indústries alimentàries, empreses de restauració i cadenes de distribució.
Però, el què més em fascina és la Dietètica, com a eina, i la Nutrició, com a Ciència que no para d’avançar; per intentar-nos explicar que els components dels aliments tenen molt a veure amb el funcionament del nostre cos i amb les nostres emocions.
Des de l’any 2006 treballo com a Dietista-Nutricionista clínica a la meva pròpia clínica de la ciutat de Girona (centre sanitari autoritzat per la Generalitat de Catalunya, amb núm. E17968056), per on han passat centenars de pacients.
Desitges que, també a tu, t’ajudi a FRUIR MENJANT SALUDABLEMENT i a SENTIR-TE MOLT MILLOR?