Molt sovint no som massa conscients sobre el que solem menjar al llarg del dia. I menys si es manté un patró alimentari desestructurat i molt variable d'un dia a l'altre.
És bo portar a terme un registre diari del què es menja als diferents àpats, per a poder valorar si l'alimentació és adequada atenent als diferents tipus d'aliments i productes que hi participen, les seves quantitats i la freqüència de consum. És molt efectiu per a reflexionar si cal corregir-la per a millorar-la.
Amb aquesta primera tasca d'autocura, en format online, t'animo a REGISTRAR EL QUE MENGES AL LLARG D'AVUI MATEIX. I, per a fer-ho, et demano que el que anotis sigui el màxim de fidedigne o real possible. Ja que, si no és així, t'estaràs autoenganyant a tu mateixa.
Amb la realització d'aquest registre dietètic podràs contestar a totes i cadascuna de les preguntes que et proposo donar resposta al missatge d'avui de WhatsApp. Aquesta tasca de reflexió serà la base sobre la que treballaràs per a fer els canvis alimentaris pertinents.
A més, aquesta activitat també et permetrà reflexionar sobre com és la teva quotidianitat, i com aquesta condiciona la teva alimentació. I, per suposat, també tindràs en compte com les teves emocions condicionen moltes vegades el que acabes menjant.
Doncs, toca començar amb la primera de les tasques d'aprenentatge i reflexió. Accedeix a ella amb un clic al botó:
Dexa'm el teu comentari de si t'ha servit portar a terme aquesta primera activitat de reflexió sobre com és la teva alimentació.
Pots fer-me'l saber per privat. Encantada de llegir-te. Moltes gràcies!
AQUESTS SÓN ELS TEUS MENÚS PER A DEMÀ
Després d'esbrinar quins són els perjudicis sobre el teu cos que causa el seguiment de dietes molt restrictives en calories i tipus d'aliments, segur que estàs preparada per a començar a deixar-te de prohibir aquests de forma injustificada.
Per a ajudar-te a sortir de la "mentalitat dieta", a part de donar-te les explicacions necessàries a través de les dues classes online del curs i de crear-te eines online per a la teva reflexió, tindràs a la teva disposició vàries propostes de menús per a començar a enfocar-te alimentàriament cap a un sentit diferent.
Suposo que ja disposes a casa de tots els ingredients, perquè t'has descarregat a temps la llista de la compra, i has aprofitat el cap de setmana per tenir-los al teu rebost.
Et proposo plats únics simples i ràpids de preparar. Aptes per a emportar-te en tupper. Inclús seran més apetibles si els preparar avui per a demà. Espero que t'agradin!
POTATGE FRED A BASE DE TOMATA
ELS INGREDIENTS
– Gaspatxo comercial tipus «Tradicional» o «Suau» – Mongetes seques o altres llegums en conserva – Olives negres o verdes – 2 ous – Cibulet fresc o orenga seca – Oli d’oliva verge extra
9 PASSOS PER A L'ELABORACIÓ
PAS 1. Preparar les flameres, amb film plàstic resistent (a 100 ºC durant uns 15 minuts). PAS 2. Abocar els ous a sobre, i lligar amb un cordill o un tros de llana. PAS 3. Posar-los en un cassó a coure amb aigua, a foc mitjà, durant mínim 7 minuts (segons coagulació desitjada). PAS 4. Abocar el gaspatxo en un bol gran. PAS 5.Afegir les mongetes seques, prèviament rentades i escorregudes. PAS 6. Rentar les olives i afegir-les. PAS 7. Amanir amb salsa verda o bé amb oli i una picada d’all i julivert frescos. PAS 8. Opcionalment afegir una mica de cibulet (o si no orenga), per donar-li un toc diferent. PAS 9. Retirar del foc els ous. Treure’ls de la «bosseta» de plàstic. I amb una cullera sopera col·locar-los de topping.
SALMÓ EXPRESS AL MICROONES
ELS INGREDIENTS
– Patata mitjana
– Ceba blanca mitjana
– Salmó freesc o congelat (en filet)
– Romaní o salsa verda
6 PASSOS PER L'ELABORACIÓ
PAS 1. Tallar a trossos mitjans la ceba.
PAS 2. Pelar i tallar a rodanxes fines la patata.
PAS 3. A sobre una làmina de paper vegetal suficient gran, muntar els pisos: primer un llit de ceba, després les rodanxes de patata, i a la part superior el filet de salmó. Condimentar amb l’oli i el romaní.
PAS 4. Muntar el paquetet de paper vegetal, i donar-li la volta sobre un plat pla.
PAS 5. Coure durant 15 minuts a potència màxima del teu forn microones.
PAS 6. Passat aquest temps, en calent, extrau el paper vegetal, i traspassa-ho a un plat o tupper.
QUINES SÓN LES CLAUS PER ELEGIR ESMORZARS I ENTRE-HORES?
Clau #1. Són lliures, perquè depenen dels teus horaris, necessitats pròpies, disponibilitat i lloc on estiguis, la teva activitat diària i, potser depèn de si pateixes alguna patologia.
Clau #2. Evita al màxim tot allò ultraprocessat. És a dir, que no siguin habituals les galetes i la brioixeria. Tampoc els snacks amb xocolata o els salats. Els refrescs i sucs millor que tampoc.
Clau #3. Aprofita per afegir racions de fruites, més verdures i hortalisses. I, perquè no, els lactis de sempre o en la seva versió vegetal, però sense ensucrar. No als postres lactis.
Clau #4. Suma en la teva hidratació diària. La millor opció és l'aigua. Però poden ser infusions sense ensucrar, i cafès, si no et posen massa nerviosa o et treuen la son.
Usamos cookies en nuestro sitio web para brindarle la experiencia más relevante recordando sus preferencias y visitas repetidas. Al hacer clic en "Aceptar todo", acepta el uso de TODAS las cookies. Sin embargo, puede visitar "Configuración de cookies" para proporcionar un consentimiento controlado.
Este sitio web utiliza cookies para mejorar su experiencia mientras navega por el sitio web. De estas, las cookies que se clasifican como necesarias se almacenan en su navegador, ya que son esenciales para el funcionamiento de las funcionalidades básicas del sitio web. También utilizamos cookies de terceros que nos ayudan a analizar y comprender cómo utiliza este sitio web. Estas cookies se almacenarán en su navegador solo con su consentimiento. También tiene la opción de optar por no recibir estas cookies. Pero la exclusión voluntaria de algunas de estas cookies puede afectar su experiencia de navegación.