ROQUES DE XOCOLATA NEGRA

Bombons Ferrero Roché o de la caixa vermella de Nestlé? Per cada 20-30 grams tenim prop de la meitat de Kcal en forma de sucres, i cal sumar una tercera part en forma d’oli de palma. Són autèntiques bombes calòriques que fugen completament del catàleg de “productes saludables”. I, en dies festius, i també en els no-festius, els podem trobar dins la nostra boca. Et proposem una alternativa que sí és nutritiva i saludable (pels seus ingredients). Però has de saber que, òbviament, no t’aporten 0 Kcal. Per sort sí et nodreixen, amb fibra, proteïnes, amb vitamines, minerals i amb substàncies antioxidants. I, també, amb greixos que no et pugen el colesterol que tens circulant per la sang. Se’ls pot donar forma de bombó o de galeta. El què desitgis! En tot cas, els ingredients i forma de preparació seria el mateix.

INGREDIENTS (el nombre d’unitats depèn de la grandària que se’ls desitgi donar, o bé del motlle per bombons):

  • 200 grams (2 tauletes) de xocolata de mínim un 70% de cacau (preferentment 85-90%),
  • 50 grams de panses, o bé de barreja de fruita dessecada sense sucres afegits (orellanes, kiwi, mango, poma, plàtan, kiwi, papaia, coco, etc.),
  • 100 grams de fruits de closca variats (avellanes, nous, anacards, cacauets, festucs, ametlles) en la proporció que es desitgi,
  • 40 grams (2 c.s.) de tahina (crema de sèsam).

PREPARACIÓ:

  1. En una picadora potent o amb robot de cuina, picar els fruits de closca, fins que quedin en format de granet. També es pot usar ametlla crua laminada o a bastonets.
  2. Mentrestant, dins un bol de ceràmica, fondre la xocolata, esmicolada en quadradets, en el forn microones, a potència màxima durant 1,5 minuts aproximadament.
  3. Col.locar, dins aquest bol de la xocolata fosa, les cullerades de tahina. I, a continuació, els fruits de closca picats.
  4. Afegir-hi també, després, la fruita dessecada.
  5. Remoure-ho tot amb una cullera, les vegades que siguin necessàries, fins obtenir una barreja homogènia de la part fluida i la sòlida.
  6. Tapissar una safata de forn amb paper vegetal. Amb una cullera sopera, anar dipositant porcions de la barreja. I, entre cullerada i cullerada, també remoure abans la barreja.
  7. Conservar la safata a la lleixa superior del frigorífic, durant mínim 1-2 hores. Serà temps suficient per a la solificació de la xocolata.
  8. Millor mantener en fred fins al seu consum.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *