ARRÒS AMB LLET SENSE SUCRE

Aquest postres sol ser de l’agrat de petits i grans. Però la recepta conté habitualment sucre com a ingredient. Hem volgut cuinar una versió molt més saludable, per tots vosaltres, perquè la pogueu incloure a la vostra llista de postres, esmorzars o berenars. La recepta es val aquesta versatilitat.

INGREDIENTS (per 4 racions):

  • 1 litre de llet sencera,
  • 105 grams d’arròs refinat tipus bomba,
  • la pell d’una llimona o taronja,
  • 1 plàtan mitjà,
  • canyella en pols al gust.

PREPARACIÓ:

  1. Pelar la llimona (o la taronja). I reservar la pela.
  2. Col.locar la llet dins un cassó gran, i als fogons.
  3. Arrancar el bull de la llet, amb la pell de la llimona submergida. Comença a infusionar-se.
  4. Tirar-hi l’arròs, a poc a poc, i anar removent, per evitar que es dipositi a la superfície.
  5. Abaixar el foc, i coure-hi l’arròs durant uns 15 minuts. Cal remoure constantment, perquè l’arròs no s’enganxi al fons. L’arròs es va hidratant (el midó es gelatinitza i va sortint cap a la superfície del gra. Ajudarà a espesseir).
  6. Passat aquest temps, i que l’arròs encara pot estar dur (més bé “al dente”), apagar el foc.
  7. Retirar el cassó, i deixar-ho refredar uns 10 minutets, sense deixar de remoure de tant en tant (encara continua la gelatinització del midó).
  8. Mentre, pelar el plàtan. I aplastar-lo amb una forquilla. A continuació, afegir-lo.
  9. Continuar removent la barreja uns minuts més.
  10. Distribuir en recipients individuals, i espolvorejar canyella en pols al gust, per capes.
  11. Conservar màxim durant uns 4 dies, al frigorífic.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *