CARPACCIO DE CARBASSÓ

Aquesta amanida sí que es simple (pel nombre d’ingredients i en gestió per a la seva preparació), i a sobre és deliciosa.

INGREDIENTS (per a 2 racions):

  • uns 150 grams (1 unitat mitjana) de carbassó,
  • 100 grams (unes 10 c.s. plenes) de formatge Parmesà, ratllat o en escames,
  • 1/2 llimona,
  • 20-25 grams (2 c.s. rases) d’oli d’oliva verge extra,
  • 1 polsim de sal,
  • 1 polsim de pebre negre en gra.

PREPARACIÓ:

  1. Rentar el carbassó, sota un bon raig d’aigua. I tallar-lo a rodanxes ben fines amb ajut d’una mandolina.
  2. Estendre les rodanxes a dos plats plans, que poden ser els mateixos on es durà a terme el seu consum.
  3. Tallar a trossos petits el formatge Parmesà, i distribuir-los per sobre de les rodanxes de carbassó. O bé, espolvorejar-lo per sobre.
  4. En altre recipient petit, exprimir la mitja llimona amb les mans. I barrejar-hi l’oli. Remoure bé amb la cullera.
  5. Transvasar aquesta vinagreta, ben homogènia, a sobre de les rodanxes de carbassó i formatge. I salpebrar al gust.
  6. Deixar-ho mascerar uns 5 minutets; i ja està llest per a consumir-ho.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *