XOCOLATA DESFETA (A LA TASSA) SENSE SUCRES, NI LACTOSA, NI GLUTEN

Aquesta proposta pot ser, perfectament, un bon esmorzar, un entre-hores, i també un postres. És bastant completa, des del punt de vista nutricional; i no té res a veure, amb les preparacions de xocolata desfeta que es poden preparar a partir de pols comercial. A més, en aquest format fluid, es pot prendre tan calenta com freda, a cullerades o sucant pa torrat (que en aquest cas, complementa la part feculenta aportada pels flocs de civada).

Si voleu saber el per què, atent/a amb els ingredients i com preparar-ho, que són pocs i ben simple.

INGREDIENTS (per a 4  racions):

  • 3 cullerades soperes de cacau pur (sense sucres afegits),
  • 250 grams (1/3) de carbassa d’estiu mitjana,
  • 125 grams de flocs de civada (si es desitja, es pot seleccionar uns que indiquin sense traces de gluten),
  • 250 mL de llet sense/amb lactosa o liquat de soja/civada sense sucres afegits (segons es prefereixi),
  • 1 polsim de canyella en pols.

PREPARACIÓ:

  1. Coure la carbassa a talls grossos, al vapor, al forn, o bé bullida (no massa estona, ni massa aigua de cocció). Reservar-la a un bol.
  2. Al got de la batedora, col·locar la carbassa, el cacau pur, els flocs de civada i la canyella en pols, juntament amb 3/4 de la mesura indicada del lacti o substitut (uns 185 mL). Triturar fins que quedi una massa homogènia (que no s’observin els grumolls dels flocs de civada).
  3. Afegir una mica més de liquat vegetal o llet, segons consistència desitjada. I tornar a batre.
  4. La temperatura de la barreja serà la que tingui bàsicament la carbassa. Si s’ha acabat de coure, la preparació serà calenta. En cas que no, i s’ha conservat la carbassa al frigorífic, si es desitja consumir-la calenta, caldrà donar-li un “toc” a la preparació, dins la tassa, al forn microones.
  5. Gaudir de la xocolata a la tassa, a cullerades o amb pa torrat. Calenta o freda. Tal com es desitgi, i amb l’apetència que hi hagi.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *