PIZZA D’ESPÀRRECS VERDS, CEBA I PIT DE POLLASTRE FILETEJAT

Una pizza pot ser una opció saludable, per dinar i sopar, sempre i quan es coneguin els ingredients de la massa i del topping. Si es prepara a casa, això és possible. I us volem indicar com ho podeu fer, a través d’aquest exemple de topping que ens ha quedat boníssima. Però també us deixem fotografies d’altres pizzes casolanes que hem elaborat, per donar-vos més idees.

INGREDIENTS (per 3 pizzes mitjanes):

Per la massa:

  • 250 grams de farina integral (espelta, blat, sègol).
  • 125 grams d’aigua.
  • 1 polsim de sal.
  • 2 c.s. d’oli d’oliva verge extra.

Pel topping (cal treballar la combinació que agradi més), el nostre suggeriment:

  • 500 grams de tomata ratllat o tritutat (només tomata).
  • rajolí d’oli d’oliva verge extra (al gust).
  • 2,5-3 cebes mitjanes.
  • 1-1,5 manats d’espàrrecs verds.
  • 3 pits mitjans de pollastre filetejats.
  • formatge ratllat tipus Emmental, al gust.
  • orenga fresc, al gust.

PREPARACIÓ:

  1. Preparar la massa, fent una barreja dels ingredients indicats, a dins un bol gros. Amb les mans barrejar-los i remoure.
  2. Quan estigui la massa homogenitzada, però encara enganxosa, extendre-la a sobre l’encimera, sobre un paper de forn cobert de més farina. Continuar amassant i estirant-la, fins que no s’enganxi a les mans i es quedi completament elàstica.
  3. Dividir la massa en 3 boles iguals (uns 130 grams de pes cascuna, aproximadament).  Es pot aplanar la massa immediatament, o es pot deixar fermentar, durant uns minuts.
  4. Extendre cada bola de massa (fermentada o no), amb un rodet. Pot quedar rodona o ovalada, segons es desitgi.
  5. Amb una cullera sopera, extendre sobre part de la tomata triturada a cadascuna.
  6. Posar a preescalfar el forn, amb aire a convecció, i a uns 200 ºC.
  7. I, a continuació, la ceba prèviament  tallarda a mitges llunes, els espàrrecs (fent una malla) i, en mig, les tires de pit de pollastre.
  8. Opcionalment, es poden col·locar altres ingredients: com olives negres a rodanxes, pebrot verd i vermell, carbassó, albergínia, etc. segons es desitgi. Però altres opcions de toppings poden incloure aquestes verdures indicades, combinades amb xampinyons, rúcula i col kale, salmó fumat, bonítol, anxoves, ou o pernil curat.
  9. Espolvorejar l’orenga, i el formatge ratllat per sobre.
  10. Coure la pizza uns 15-20 minuts, segons forn; controlant que la massa no es cremi, que només es quedi lleugerament daurada; i que les verdures/hortalisses i carn estigui cuita.
  11. Fruir-la a porcions triangulars.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *