PASTÍS EXPRESS DE “TORTITAS”

Per a elaborar un pastís no sempre se necessita forn, ni esperar a que es refredi per tallar-lo. En aquest cas, sí que es necessita una bona paella mitjana antiadherent, i ganes de fer-lo i menjar-se’l.

INGREDIENTS:

Per la massa de les “tortitas”:

  • 150 grams de farina integral (l’hem escollit d’espelta).
  • 200 mL de llet sencera o de liquat vegetal.
  • 2 ous sencers, millor de gallines criades al terra o ecològics.
  • 25 grams de mantega sense sal.
  • canella en pols, al gust.
  • coco ratllat, al gust.

Pel farciment i recobriment:

  • 2 pomes mitjanes.
  • 1 plàtan de Canàries mitjà.
  • canella en pols, al gust.
  • 4 quadradets de xocolata amb un 85% de cacau.
  • 1 c.p. d’oli de coco.
  • un grapat de nabius, o bé qualsevol altra fruita tallada.

 

PREPARACIÓ:

  1. Batre i remoure els ingredients de la massa de les “tortitas”, amb ajut d’una batedora o picadora de got. Reservar-ho.
  2. En una paella antiadherent, i de grandària segons es desitgi fer el pastís, fondre uns 5 grams de mantega.
  3. Quan la mantega estigui fosa i distribuïda per tota la superfície, col·locar la primera porció de la massa, a raó de la porció que cap a un cullerot soper gros. Amb un moviment de balanceig, uniformitzar la massa per tota la superfície de la paella.
  4. Coure per una banda. I, quan estigui daurada, coure per l’altre cara. I reservar en un plat.
  5. Netejar la paella amb un paper de cuina, i repetir el procediment, unes 2-3 vegades més, en funció de la massa disponible. Segons la grandària de la paella, en sortiran de 3 a 4 “tortitas”.
  6. Mentre s’elaboren les tortites, en un recipient apte per forn microones, preparar la compota de poma i plàtan. Primer pelar i trossejar ben petit. Espolvorejar canella al gust.
  7. Coure, a potència màxima, durant uns 5 minuts màxims.
  8. Obrir amb cura al recipient, i aixefar la compota amb una forquilla, fins obtenir una textura més de puré.
  9. I aprofitar mentre es fan les altres “tortitas”, per fondre la xocolata amb oli de coco, col·locant-ho en un recipient ceràmic o de vidre. Només cal 1 minut de forn microones, i acabar de fondre removent després amb una cullera.
  10. Amb les “tortites” ja elaborades, començar a muntar el pastís sobre un plat planer gros.
  11. La primera “tortita” es pot recobrir de la meitat de la compota de fruites preparada.
  12. La segona d’una meitat de la preparació de xocolata desfeta.
  13. La tercera de la resta de compota.
  14. I la quarta de la resta de xocolata fluiditzada.
  15. Fer un topping de fruites: nabius, gerds, mores, trossos de plàtan, de laminats de poma, maduixes, pinya, kiwi, taronja, etc. De les que es desitgi per a decorar-lo.
  16. Servir en porcions corresponents a un octau aproximadament.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *