PASTÍS DE PATATA I SOJA TEXTURITZADA

Aquesta proposta de plat únic no només és viable per persones que segueixen una pauta d’alimentació vegetariana. També és una preparació per totes aquelles omnívores que desitgen disminuir la freqüència setmanal de consum de carn. La soja texturitzada és un producte que comença a estar present a diverses cadenes de distribució, a l’abast de més població, a més de ser molt barat en comparació amb la carn picada.

La seva textura i aparença confonen. I si no s’indica que no es tracta de carn picada de pollastre, més d’un/a s’ho pensaria. Per tant, el nostre consell és que es provin de fer preparacions amb ella (les possibilitat són moltes, a més d’aquest pastís de patata) i s’incorpori, com a una opció més, a l’alimentació.

INGREDIENTS (per 6 racions):

  • 250 grams de soja texturitzada.
  • 500 grams de pebrots vermells escalivats.
  • 2 cebes medianes.
  • 1 pebrot verd.
  • 1 pot gran de tomata triturada.
  • 50 grams escorreguts d’olives negres (tallar a rodanxes o per la meitat).
  • 12 patates mitjanes.
  • al gust d’orenga, pebre negra, nou moscada, sal i oli d’oliva.
  • 100 mL de llet sencera.
  • 25 grams de formatge Parmesà, ratllat o a escames.

PREPARACIÓ:

  1. Afogar les cebes, prèviament ben picades, amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Afegir el pebre, i coure durant uns minuts. Afegir la tomata triturada, i deixar reduir una mica.
  2. Afegir les olives negres a rodanxes. Deixar a foc mig, i condimentar amb la resta.
  3. Afegir la soja texturitzada, prèviament hidratada durant uns 30 minuts en remull.
  4. Mentre, bullir les patates amb la seva pell. I deixar-les refredar.
  5. Quan estiguin més fredes, pelar-les, i aixafar-les, en un bol, amb una forquilla. Afegir, progressivament la llet, al puré de patata, i continuar aplastant i removent el conjunt. Condimentar amb la nou moscada.
  6. Muntar la base d’un motlle de forn amb una primera capa gruixuda de puré (1/3 de la preparació). la segona de l’afogat de verdures amb la soja texturitzada. Cobrir amb la resta de puré de patata.
  7. Espolvorejar el formatge ratllat per sobre.
  8. Preescalfar el forn a 200 ºC, i gratinar-ho fins que el formatge quedi daurat.
  9. Servir en porcions individuals.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *