CRACKERS DE FLOCS DE CIVADA I LLAVORS

Els crackers, per la seva cruixència, solen agradar moltíssim a nivell organolèptic. Es tracta d’una galeta salada, amb sabor agradable aportat per les llavors oleaginoses, que pot ser una fantàstica opció per menjar entre àpats. O bé, també pot formar part d’un esmorzar, amb un topping, i a substitució del pa.

Pels seus ingredients, és apte per qui segueix una pauta d’alimentació vegetariana (si és estricte cal canviar la mantega per oli de coco) i per qui hagi d’excloure aliments amb gluten.

INGREDIENTS:

Per la massa:

  • 100 g de flocs de civada, sense traces de gluten.
  • 50 mL d’aigua.
  • 2 c.s. de tahina (pasta de sèsam) sense sal marina.
  • 25 g de mantega sense sal o oli de coco, a substitució.

Pel topping:

  • 30 g (3 c.s.) de barreja de llavors oleaginoses, al gust (de gira-sol, carbassa, lli, sèsam, rosella, chia).

PREPARACIÓ:

  1. Amb una batedora o amb una picadora de got, batre o picar els ingredients de la massa.
  2. A una safata de forn, prèviament tapissada amb paper vegetal de forn, transvasar-la, amb ajut d’una cullera.
  3. Amb la cullera o una espàtula, estendre-la al màxim, fins quedar una capa finíssima.
  4. Distribuir homogèniament, per sobre de la massa, la barreja de llavors oleaginoses. Mentre, pre-escalfar el forn a 180ºC per la part superior i inferior, i amb aire a convecció.
  5. Enfornar els crackers a aquesta temperatura, durant uns 20 minuts.
  6. Passats els primers 15 minuts, observar si estan bastant deshidratats, i girar la làmina.
  7. Passat el temps indicat, apagar el forn, i deixar-los-hi uns 5 minuts més.
  8. Acabar de refredar a temperatura ambient.
  9. Un cop fred, porcionar la làmina en unes 6-8 unitats.
  10. Gaudir a mossegades la seva cruixència i gust.

2 respostes
  1. Isabel
    Isabel says:

    Hola, no em queda clar quan s’afageix el topping? Es fa un cop tenim la massa extessa sobre el paper vegetal o es barreja igualment amb els ingredients de la massa mentre es baten? Gràcies.

    Respon
    • Doctora Anna Costa
      Doctora Anna Costa says:

      Bones Isabel,
      les llavors oleaginoses es tiren a sobre, una vegada tenim la massa (de flocs de civada, tahina i mantega) ben estesa a la safata tapissada amb paper. Després jo es fa la cocció, del conjunt, al forn.
      Espero haver aclarit el dubte.
      Moltes gràcies.
      Salutacions cordials,

      Anna Costa

      Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *